Froome na Tour de France spoločne s Landom, Henaom či Nievem

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 16:58 • 2 min
Froome na Tour de France spoločne s Landom, Henaom či Nievem

BRATISLAVA - Obhajca celkového prvenstva Christopher Froome bude mať na júlových cyklistických pretekoch Tour de France (2. - 24. júla) okolo seba v tíme Sky kvalitnú zostavu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Brit sa bude môcť v horských etapách spoliehať na služby Mikela Landu, Mikela Nieveho, Sergia Henaa, Gerainta Thomasa a Woutera Poelsa. Na rovinkách budú rodákovi z kenského Nairobi pomáhať Ian Stannard, Luke Roew a Vasil Kirijenka. Bieloruský úradujúci majster sveta v časovke sa zameria aj na 13. etapu, ktorou bude 37-kilometrová jazda proti chronometru.


"Zostavenie nominácie bolo celkom ťažké. Ako vždy, prvé mená sú jasné celkom rýchlo, ale keď začnete rozmýšľať o celkovom zložení tímu, potom je to horšie. Som absolútne presvedčený, že vybraní jazdci budú ťahať spolu a odovzdajú zo seba všetko, aby sa na konci tešili z triumfu. Predstavujem si to tak, že v tíme nebudú žiadne hádky a spätná väzba vynikajúca. Ak sa niekomu nebude niečo páčiť, nech to povie. Čo sa týka podpory Chrisa, tímu absolútne verím," cituje portál Cyclingnews slová šéfa Sky Dava Brailsforda.


V zostave Sky chýbajú niektoré zvučné mená, napríklad bývalý majster sveta Michal Kwiatkowski alebo skúsený Nicholas Roche, ktorý má na konte účasť na šestnástich GrandTour. Nepredstavia sa ani úradujúci britský šampión Peter Kennaugh či Leopold König.

Nominácia tímu Sky na Tour de France: Christopher Froome, Sergio Henao, Vasil Kirijenka, Mikel Landa, Mikel Nieve, Wouter Poels, Luke Rowe, Ian Stannard, Geraint Thomas


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies