Froome na Dauphiné, Wiggins na Okolo Švajčiarska

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:49 • 2 min
Froome na Dauphiné, Wiggins na Okolo Švajčiarska

LONDÝN - V nedeľu sa začne prvá z dvoch generálok na cyklistické Tour de France, na štarte pretekov Critérium du Dauphiné (8. - 15. júna) nebude chýbať obhajca vlaňajšieho prvenstva Chris Froome.

slovakia

left justify in out

Britský tím Sky, ktorého jazdci ovládli uplynulé tri ročníky podujatia (2011 a 2012 Bradley Wiggins, 2013 Froome), posiela s úradujúcim víťazom Tour de France do boja aj vlani druhého Richieho Porteho, v nominácii sú tiež Vasiľ Kiryjenka, David López, Mikel Nieve, Danny Pate, Geraint Thomas a Xabier Zandio.

 

Silné družstvo poskladal šéf zoskupenia Dave Brailsford aj pre Okolo Švajčiarska (14. - 22. júna). Víťaza Tour de France 2012 a tohtoročných Okolo Kalifornie Wigginsa budú sprevádzať na švajčiarskych cestách Joe Dombrowski, Christian Knees, Pete Kennaugh, Luke Rowe a trio z Giro d'Italia Dario Cataldo, Philip Deignan a Ben Swift. 

Z oboch zostáv vyberie Brailsford tím pre Tour de France. "Obe tieto podujatia sú súčasťou nášho výberu jazdcov pre Tour. Hľadáme trinásť mien pre širší júnový zoznam, v hre sú aj cyklisti, čo pôjdu na Route du Sud," uviedol Brailsford pre teamsky.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies