Froome možno vynechá Tour de France a dá prednosť Giru

NETKY.SK • 22 Október 2014, 15:15 • 2 min
Froome možno vynechá Tour de France a dá prednosť Giru

PARÍŽ - Britský cyklista Christopher Froome chýbal na stredajšej prezentácii trasy budúcoročnej Tour de France v Paríži a možno bude absentovať aj v samotných pretekoch. Šampión storočnicovej Tour z roku 2013 odkázal zo sústredenia svojho tímu Sky v južnom Anglicku, že si vôbec nie je istý účasťou na 102. ročníku najslávnejších pretekov.

slovakia

left justify in out

Na svojej internetovej stránke to vysvetlil takto: "Trať budúcoročného Gira d´Italia mi vyhovuje viac ako tá na Tour de France. Na Gire bude dlhá individuálna časovka a veľa náročných horských dojazdov. Celkovo bude trať vyváženejšia. Ak sa po porade v tíme rozhodneme, že pôjdem na Giro, potom radšej vynechám Tour a sústredím sa až na Vueltu a majstrovstvá sveta, na ktoré sa dokážem lepšie pripraviť. V minulosti som sa koncentroval len na jedny preteky Grand Tour v sezóne, teraz by som si chcel vyskúšať uspieť na dvoch."

 

Tour de France 2015 bude obsahovať iba jednu časovku jednotlivcov, aj tá bude mať len 14 km. Vrchári si však prídu na svoje v siedmich horských etapách. "Preteky sa budú rozhodovať vo vysokých horách. Šesť cieľových stúpaní bude veľkou výzvou. Čo sa týka etapy na kockách, nemám ich rád, ale nie je to dôvod, prečo by som nechcel ísť na Tour," komentoval Froome. 

 

Podľa britského pretekára bude hlavným favoritom budúcoročnej Tour de France Španiel Alberto Contador. Víťaz tohtoročnej Vuelty už ohlásil zámer pokúsiť sa o víťazné double na Gire a Tour. "Alberto je mužom, ktorého bude treba zdolať v boji o celkové víťazstvo. Vueltu vyhral v tomto roku po zranení vo veľkom štýle," pochválil Froome svojho veľkého konkurenta z tímu Tinkoff-Saxo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies