Froome: Môžem byť sedemnásobným šampiónom Tour de France

NETKY.SK • 14 August 2015, 08:40 • 2 min
Froome: Môžem byť sedemnásobným šampiónom Tour de France

LONDÝN - Britský cyklista Chris Froome je presvedčený, že sa môže stať sedemnásobným šampiónom Tour de France a najúspešnejším jazdcom v histórii prestížneho podujatia. V júli sa tešil zo svojho druhého titulu.

slovakia

left justify in out

"Nevidím dôvod, prečo by som raz v historických tabuľkách nemohol preskočiť päťnásobných víťazov Tour Jacquesa Anquetila, Eddyho Merckxa, Bernarda Hinaulta a Miguela Induraina. Mám iba 30 rokov a môžem ešte pretekať osem či deväť sezón. Chcem súťažiť dovtedy, pokiaľ mi to moje telo dovolí," povedal Froome v rozhovore pre BBC, ktorý sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Sedemkrát dokázal triumfovať na Tour Lance Armstrong, Američan však po prevalení dopingovej kauzy prišiel o všetky tituly. "Ja chcem byť symbolom čistej cyklistiky," dodal člen tímu Sky, ktorý chce po víťazstve na Tour uspieť aj na španielskych cestách na Vuelte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies