Froome lídrom tímu Sky na Vuelte, pokúsi sa o double

NETKY.SK • 17 August 2015, 14:25 • 2 min
Froome lídrom tímu Sky na Vuelte, pokúsi sa o double

MANCHESTER - Cyklistický tím Sky oznámil v pondelok deväťčlennú zostavu na záverečné preteky Grand Tour v tejto sezóne Vuelta a Espaňa (22. augusta - 13. septembra).

slovakia

left justify in out

Zoskupenie už dávnejšie informovalo, že na španielskych cestách sa predstaví aj čerstvý víťaz júlovej Tour de France Christopher Froome, ktorý bude opäť v pozícii lídra. "Dobre som si oddýchol a teraz som pripravený na ďalšiu výzvu," komentoval Froome.


Tridsaťročnému Britovi budú pomáhať Geraint Thomas, Nicolas Roche, Sergio Henao, Mikel Nieve, Vasil Kirijenka, Christian Knees, Ian Boswell a Salvatore Puccio. Froome sa bude pokúšať o double Tour-Vuelta, čo sa v minulosti podarilo len dvom jazdcom: Jacquesovi Anquetilovi v roku 1963 a Bernardovi Hinaultovi o 15 rokov neskôr. Doterajším maximom rodáka z kenského Nairobi Frooma na Vuelte je dvakrát druhé miesto zo sezón 2011 a 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies