Froome: Chcem byť hovorcom čistého športu

NETKY.SK • 13 August 2015, 18:54 • 2 min
Froome: Chcem byť hovorcom čistého športu

LONDÝN - Dvojnásobný šampión Tour de France Christopher Froome povedal v rozhovore pre britskú BBC, že zverejní ešte viac osobných výkonnostných dát.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný pretekár chce týmto krokom zvýšiť dôveryhodnosť cyklistiky a zároveň vyvrátiť podozrenia o svojom údajnom dopingu. Froome musel po oboch svojich triumfoch na najslávnejších etapových pretekoch čeliť atakom médií či fanúšikov, že on a jeho tím zrejme nie sú čistí. Jeho tieto množiace sa dohady iba poburujú.


"Chcem byť hovorcom čistej cyklistiky," povedal rodák z kenského Nairobi, ktorý ďalej v rozhovore prezradil, že počas nedávnych pretekov Okolo Francúzska bol dokonca pripravený podstúpiť nezávislú kontrolu nad rámec antidopingových pravidiel. "Verím, že fyziologické testy mi môžu dokonca pomôcť pochopiť ako funguje moje telo," vyjadril sa líder tímu Sky.


Froome sa zároveň vyjadril k aktuálnemu dopingovému škandálu v atletike, keď z 12-tisíc odobratých krvných vzoriek až 5-tisíc vykazuje podozrivé hodnoty. "Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) nerobí testy až tak často ako Medzinárodná cyklistická únia (UCI). V budúcnosti bude potrebné vynaložiť množstvo finančných zdrojov v boji proti dopingu, ale myslím si, že je to správna cesta," vyhlásil "Froomey".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona