Froome bude súťažiť na Tour de France 2015

NETKY.SK • 2 December 2014, 14:53 • 2 min
Froome bude súťažiť na Tour de France 2015

LONDÝN - Britský cyklista Christopher Froome nebude chýbať na budúcoročnej Tour de France (4.- 26. 7. 2015) napriek faktu, že v nej nebudú mať veľa priestoru na realizáciu špecialisti - časovkári. Toto stanovisko zverejnil Froomov Team Sky.

slovakia

left justify in out

Víťaz storočnicovej Tour de France sa v tomto roku parížskeho cieľa nedočkal - musel predčasne odstúpiť z pretekov pre zranenie ruky a fraktúru zápästia. Froome vzhľadom na iba jednu 14 km dlhú časovku a až päť horských dojazdov v itinerári budúcoročnej Tour de France si pôvodne vzal čas na rozmyslenie, či bude súťažiť. Teraz už vie, že to bude opäť jedna z jeho sezónnych priorít. 

 

"Spoločne s tímom sme si určili niekoľko zásadných cieľov pre budúcu sezónu a Tour de France zostáva mojím hlavným zámerom v roku 2015,“ povedal 29-ročný kenský rodák Froome pre server Teamu Sky. "Keďže to vyzerá tak, že to bude najmä kopcovitá Tour, v príprave sa zameriam na vyššiu intenzitu v stúpaniach a vypustím časovkové kilometre,“ vysvetlil Froome. 

 

"Koncept všetkých troch Grand Tours v jednej sezóne je veľká výzva, ale z vlastnej skúsenosti viem, aké náročné je absolvovať dve z troch so zameraním na celkové víťazstvo. Aj preto si v tomto bode svojej kariéry myslím, že Tour bude mojou prioritou pred Girom a Vueltou. Možno príde čas, keď sa moje preferencie zmenia, ale v budúcom roku to vidím takto,“ dodal Froome. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies