Frooma čaká tvrdý tréning, dovtedy si môže dopriať pivo či burger

NETKY.SK • 4 November 2015, 15:37 • 2 min
Frooma čaká tvrdý tréning, dovtedy si môže dopriať pivo či burger

LONDÝN - Britský cyklista Chris Froome si je vedomý, že na obhajobu prvenstva na pretekoch Tour de France 2016 bude musieť byť v životnej forme. Jazdec tímu Sky ovládol "starú dámu" už dvakrát (2013, 2015) a na budúci rok sa môže stať prvým úspešným obhajcom, prvým od roku 1995.

slovakia

left justify in out

Vtedy sa to podarilo legendárnemu Španielovi Miguelovi Indurainovi. Napriek tomu, že trasa budúcoročnej Tour obsahuje až tri časovky a Froomovi vyhovuje viac než tá tohtoročná, budú najslávnejšie preteky na svete pre neho obrovskou výzvou. "Je ťažké zostať nohami pevne na zemi, byť neustále motivovaný a nepodliehať sebauspokojeniu. Poviete si: 'Vyhral som Tour de France, nabudúce tam prídem znovu a urobím to isté.' Takto to však nefunguje. Musím sa pokúsiť pracovať ešte tvrdšie, budem klásť dôraz na výživu, tréning, všetko, aby som bol pripravený. Šport sa rozvíja, každý rok bojujete so silnejšími protivníkmi, preto sa musíme konštantne zlepšovať vo všetkom, čo robíme," povedal Froome pre portál cyclingnews.com.

Kenský rodák si momentálne užíva zaslúžené voľno po sezóne a môže sa na chvíľu správať ako obyčajný človek. "Môžem si dať burger či pivo, ale po zvyšok roka, od novembra a ďalších desať mesiacov sa musím nastaviť tak, aby som bol pripravený na Tour de France. Teraz mám mesiac, keď môžem trochu porušiť pravidlá a cítiť sa normálne," cituje Frooma server Cycling Weekly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies