Frontex v rámci medzinárodnej operácie odhalil 23 pašerákov migrantov

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 08:09 • 2 min
Frontex v rámci medzinárodnej operácie odhalil 23 pašerákov migrantov

SOFIA - V rámci medzinárodnej operácie proti cezhraničnému organizovanému zločinu sa za menej ako dva týždne podarilo odhaliť 23 ľudí pašujúcich nelegálnych migrantov. Vyplýva to zo správy Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex), z ktorej v sobotu citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pracovníci agentúry Frontex, ktorá operáciu riadila, tiež odhalili vyše 2160 nelegálnych migrantov a 580 ľudí, ktorí sú v Európskej únii (EÚ) nelegálne. Zároveň zaistili 31 odcudzených áut, 330.000 pašovaných cigariet, 12 ton tabaku, 500 kilogramov drog a odhalili 60 prípadov podvodov s dokumentmi.

 

Operácia zameraná na boj proti kriminalite na juhovýchodných a východných hraniciach EÚ sa uskutočnila 11.-22. júna aj pod vedením Bulharska a Litvy. Agentúra Frontex vo vyhlásení uviedla, že šlo o operáciu, ktorá bola zároveň prvýkrát pod kontrolou colných úradov.

V tíme agentúry Frontex boli aj experti na kradnuté autá a falšovanie dokumentov. Akciu podporil tiež Európsky policajný úrad Europol, ktorý poskytol analytickú pomoc a prístup do databáz.

 

Do medzinárodnej operácie sa zapojili krajiny ako Bulharsko, Chorvátsko, Maďarsko, Rumunsko, Estónsko, Grécko, Poľsko, Litva, Lotyšsko, Slovensko, Slovinsko, Rakúsko a Švédsko. Ďalej krajiny západného Balkánu ako Macedónsko, Bosna a Hercegovina, Albánsko a Čierna Hora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies