Front an-Nusrá napojený na al-Kájdu nechce útočiť proti Západu

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 12:16 • 2 min
Front an-Nusrá napojený na al-Kájdu nechce útočiť proti Západu

BEJRÚT - Líder sýrskej radikálnej skupiny an-Nusrá, ktorá je napojená na al-Kájdu, vyhlásil, že neplánuje útoky proti Západu.

slovakia

left justify in out

Abú Muhammad al-Golání v rozhovore pre televíznu stanicu al-Džazíra vyhlásil, že jeho skupina bude postupovať smerom na hlavné mesto Damask s cieľom čo najskôr zvrhnúť režim súčasného sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. Vládnych alavitov, ku ktorým patrí aj al-Asad, vyzval, aby zložili zbrane, odklonili sa od prezidenta ako aj od šiitskej vetvy islamu, lebo iba v takom prípade môžu byť v bezpečí. "Sústredíme sa na Damask a zvrhnutie režimu," vyhlásil al-Golání s tým, že koniec režimu sa blíži. Al-Golání zdôraznil, že od vedenia al-Kájdy dostal rozkaz, aby "nezneužil konflikt v Sýrii na útoky proti Západu a Európe". Povedal tiež, že jeho skupina nechce bojovať proti kresťanom.


Front an-Nusrá je najsilnejšou opozičnou skupinou bojujúcou proti vláde. V posledných týždňoch zaznamenala vojenské úspechy na severozápade Sýrie, kde získali kontrolu nad časťami provincie Idlíb ako aj mesto Džisr al-Šughúr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies