Fritzlovu pivnicu hrôzy v Amstettene zalejú betónom

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 12:39 • 2 min
Fritzlovu pivnicu hrôzy v Amstettene zalejú betónom

VIEDEŇ - Pivnicu v dolnorakúskom meste Amstetten, v ktorej tamojší rodák Josef Fritzl 24 rokov väznil svoju dcéru, zalejú v najbližších týždňoch betónom. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na likvidátora Fritzlovho majetku, podľa ktorého už dnes začali prípravné práce.

slovakia

left justify in out

Podľa likvidátora Waltera Anzböcka sa k zabetónovaniu pristúpilo s cieľom zamedziť pokusom verejnosti o obhliadku pivničných priestorov.

Do stropu pivnice navŕtajú otvory, určené na nalievanie špeciálnej betónovej zmesi. Práce by mali ukončiť najneskôr do dvoch týždňov. Polícia ešte pred ich začiatkom uzavrela okolie domu bezpečnostným kordónom.

Fritzl (78) väznil svoju dcéru Elisabeth v pivničnej kobke svojho domu v Amstettene od roku 1984 až do odhalenia v roku 2008. Pravidelne ju znásilňoval a splodil s ňou sedem detí, z ktorých jedno zomrelo kvôli neliečenej chorobe. 

V roku 2009 Fritzla odsúdili na doživotie za znásilnenie, incest a zotročovanie a zabitie z nedbalosti. Elisabeth a jej dcéry žijú s novou totožnosťou na bližšie nešpecifikovanom mieste v Rakúsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies