Frimpong terčom rasistických pokrikov,za zdvihnutý prostredník dostal ČK

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 11:32 • 2 min
Frimpong terčom rasistických pokrikov,za zdvihnutý prostredník dostal ČK

MOSKVA - Piatkový otvárací zápas sezóny v ruskej futbalovej Premier League medzi Spartakom Moskva a Ufou (2:2) zatienilo rasistické správanie domácich fanúšikov namierené voči stredopoliarovi hostí Emmanuelovi Frimpongovi. Ghanský reprezentant reagoval na opičie pokriky z hľadiska zdvihnutým prostredníkom, za čo dostal od rozhodcu červenú kartu.

slovakia

left justify in out

"Počas prerušenej hry začali na mňa diváci kričať 'opica'. Potom sa začali z tribúny ozývať opičie zvuky. Nemám vo všeobecnosti problém s fanúšikmi Spartaka, no v tomto prípade som nedokázal zostať chladným. Neovládol som sa. Bola to moja chyba. Chcem sa ospravedlniť svojmu tímu," citovala agentúra Reuters slová bývalého hráča londýnskeho Arsenalu.

 

Generálny riaditeľ Ufy Šamil Gazizov uviedol, že jeho klub nebude žiadať trest pre Spartak. "Bol to nešťastný incident. V zápase zvykne bývať veľa emócií," uviedol.

 

Frimpong videl červenú kartu už v 32. minúte za stavu 1:1. Ufa sa dokázala v druhom polčase aj s desiatimi hráčmi dostať do vedenia, konečnú deľbu bodov nakoniec zariadil v 79. minúte domáci Ze Luis. "Dostanem trest za to, že ma rasisticky urazili... A to chceme v tejto krajine usporiadať svetový šampionát... Veď sem prídu tímy z Afriky," reagoval neskôr Frimpong na Twitteri.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies