Frešo: Zníženie odvodov nízkopríjmovým skupinám v parlamente podporíme

NETKY.SK • 22 August 2013, 13:06 • 2 min
Frešo: Zníženie odvodov nízkopríjmovým skupinám v parlamente podporíme

BRATISLAVA - Predseda opozičnej strany SDKÚ-DS Pavol Frešo víta zámer vlády SR znížiť niektoré odvody, o ktorom v stredu (21. 8.) informoval premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Návrh na zníženie odvodov pre nízkopríjmové skupiny sa už dávnejšie snažila presadiť SDKÚ-DS ako riešenie nezamestnanosti. "Tento návrh zo strany vlády berieme ako signál, že sa chytá zdravého rozumu," povedal na dnešnom brífingu v Bratislave Frešo.

Ako ďalej uviedol, návrh na zníženie odvodov zatiaľ nebol predložený v presnom znení. Avšak v prípade, že by bol totožný s predchádzajúcim návrhom SDKÚ-DS, členovia tejto strany ho v parlamente podporia, prípadne sa budú snažiť o jeho úpravu pozmeňovacími návrhmi. "Celkovo tu ideu sme my navrhli, tak ju, samozrejme, podporíme, ale počkáme si, kým to bude napísané," informoval Frešo.

Premiér v stredu načrtol aj zámer zvýšiť minimálnu mzdu o 2,5 % prípadne viac. Frešo od tohto plánu očakáva skôr negatívny vplyv na zamestnanosť, pričom najväčší vplyv by takýto krok mal na kategórie ľudí, ktorí platia odvody v závislosti od minimálnej mzdy. Zvýšenie by sa tak dotklo napríklad živnostníkov. "Tam sa to dotkne nielen v pozitívnom zmysle, že niekomu zvýšite minimálnu mzdu, ale aj v tom, že ľudia budú platiť väčšie odvody, väčšie zálohy a tak ďalej," upozornil Frešo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies