Frešo: Život v mieri teba chrániť

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 16:59 • 2 min
Frešo: Život v mieri teba chrániť

BRATISLAVA - Miesto, kde je pochovaných takmer sedem tisíc vojakov Červenej armády, miesto, ktoré hovorí o krutej histórii, to predstavuje pamätník na Slavíne v Bratislave. Práve dnes si pripomíname 71. výročie Dňa víťazstva nad fašizmom.

slovakia

left justify in out

"Víťazstvo nad hitlerovským fašizmom, obludnou rasistickou ideológiou, je sviatkom celého ľudstva. Je zároveň veľmi veľkým mementom pre súčasnú spoločnosť, že netreba podceňovať žiadne extrémistické prejavy, hnutia namierené proti inakosti v rase, vierovyznaní, v národnosti, práve naopak – je potrebné ich v zárodkoch eliminovať," vyjadril sa Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

 

Pietneho aktu pri pamätníku na Slavíne v Bratislave, ktorý sa konal pri príležitosti 71. výročia Dňa víťazstva nad fašizmom, sa dnes zúčastnili aj podpredseda  vlády Slovenskej republiky, predstavitelia Národnej rady Slovenskej republiky, predstavitelia vlády Slovenskej republiky, excelencie, predstavitelia diplomatických zborov, štátnej správy a samosprávy, účastníci bojov druhej svetovej vojny. Tichej spomienky sa za Bratislavský samosprávny kraj zúčastnili aj župní poslanci Peter Šramko (starosta mestskej časti Bratislava – Lamač), István Pomichal (starosta obce Tomášov), Roman Maroš (primátor mesta Stupava), Ladislav Gujber (starosta obce Hrubý Šúr) a Oliver Solga (primátor mesta Pezinok).

 

Počas spomienkového a pietneho aktu všetci zúčastnení zdôraznili ako je veľmi dôležité pripomínať si aj takúto krutú časť našich dejín, uctiť si pamiatku tých, ktorí za slobodu položili svoj život a že víťazstvo nad hitlerovským fašizmom je sviatkom všetkých. Pre súčasnú spoločnosť predstavuje veľmi veľké memento toho, že netreba podceňovať žiadne extrémistické prejavy.

 

"Európa v súčasnosti bojuje s utečeneckou krízou, vo svete vznikajú nové ohniská napätia a vojnových konfliktov. Vidím veľkú zodpovednosť nás politikov, aby sme zabránili opakovaniu vojnových hrôz. Bolo dosť ľudských obetí a utrpenia. Myslime na budúcnosť, aby sme zachovali mier aj pre nasledujúce pokolenia našich detí. To, že žijeme v slobodnej krajine, v stabilnej časti sveta, že žijeme v mieri, to nie je samozrejmosť," doplnil Pavol Frešo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona