Frešo: Z dotácií dáme v prepočte 5 eur na obyvateľa

NETKY.SK • 17 Október 2016, 16:53 • 2 min
Frešo: Z dotácií dáme v prepočte 5 eur na obyvateľa

BRATISLAVA - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo bol dnes hosťom Regionálneho združenia mestských častí Hlavného mesta SR – Bratislava. Starostom sedemnástich mestských častí predstavil dotačnú schému, o ktorej rozhodnú župní poslanci už tento piatok.

slovakia

left justify in out

„Na verejnoprospešné projekty pôjdu z budúcoročného rozpočtu kraja približne tri milióny eur a počet kladne vybavených projektov sa bude blížiť k tisícke,“ uviedol dnes predseda BSK Pavol Frešo na stretnutí starostov Regionálneho združenia mestských častí Hlavného mesta SR. Predstavil novú dotačnú schému, ktorá umožní čerpať prostriedky na kultúru, šport, turizmus a rozvoj vidieka.

 

Veľké projekty spolufinancované z eurofondov sa budú posudzovať v Rade partnerstva, o dotačných projektoch nad 5.000 eur budú rozhodovať odborníci v danej oblasti a tie sú financované z rozpočtu BSK.

 

„Až na základe posúdenia sa projekty predložia Dotačnej komisii a následne zastupiteľstvu,“ uviedol Frešo. Podľa župana bratislavského kraja vynaloží kraj iba prostredníctvom dotácií v priemere 4,8 eura na obyvateľa.

 

„Výška celkovej sumy na dotačnú schému je odvodená od výšky vlastných príjmov župy. Ak bude výber daní vyšší, zvýšia sa aj výdavky na projekty,“ uzavrel Pavol Frešo. Dnes tvorí poskytovanie dotácií okolo tri percentá z daňových príjmov BSK.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies