Frešo: Vstup finančných skupín do SPP odsúhlasila vláda

NETKY.SK • 17 September 2013, 19:48 • 2 min
Frešo: Vstup finančných skupín do SPP odsúhlasila vláda

BRATISLAVA - Vstup finančných špekulantov do Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) odsúhlasila samotná vláda Roberta Fica, vyslovil sa v rozprave k návrhu na odvolanie premiéra líder SDKÚ-DS Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

Opozičný poslanec to považuje za kľúčový bod kauzy SPP a zároveň dôkaz, že "premiér očividne luhal". Fico totiž predtým poslancom hovoril, že na vstup nového investora do SPP nemala vláda žiadny vplyv, podľa premiéra išlo výhradne o rozhodnutie akcionárov.

"Vláda mala páku, akým spôsobom ovplyvniť vstup finančného špekulanta do SPP a túto páku nepoužila v prospech Slovenska," konštatoval Frešo. Kabinet podľa neho namiesto toho, aby nemeckým a francúzskym investorom povedal, nech akcie predajú niekomu, kto v plynárenskej brandži niečo znamená, odsúhlasil vstup finančných špekulantov do SPP, ktorí predtým s plynom nikdy nepodnikali. "Vláda potvrdila vstup finančných skupín, aktívne dala súhlas na vstup finančných špekulantov do SPP namiesto plynárenských investorov," vysvetlil Frešo. Kabinet to podľa poslanca za SDKÚ-DS usvedčuje z toho, že hájil iné záujmy ako záujmy Slovenska.

"Pán premiér, môžete robiť čo chcete, budete navždy podpísaný pod vstupom finančného špekulanta do SPP. Usvedčuje vás z toho vlastné uznesenie vlády," dodal. Podľa Freša ide o transakciu zjavne nevýhodnú pre Slovensko. "Na plyne niečo smrdí, kupovať stratu je nevýhodné. Je to doslova podvod," zdôraznil.

Odchod premiéra a celej vlády z rokovacej sály parlamentu okamžite po Ficovom vystúpení Frešo označil za symbol arogancie a zbabelosti a nie odvahy obhájiť vlastné riešenia. Potom, čo premiér opustil rokovaciu sálu, doniesli opoziční poslanci namiesto neho papierovú maketu zobrazujúcu Fica vo futbalovom drese s nápisom "Daroval Slovensko zbohatlíkom". Na parlamentnú stoličku premiéra zasa posadili bábku, s akou sa hrá bábkové divadlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies