Frešo: V zápase proti extrémizmu v pondelok žiaci navštívia Osvienčim a verejnosť uvidí Natálku

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:30 • 2 min
Frešo: V zápase proti extrémizmu v pondelok žiaci navštívia Osvienčim a verejnosť uvidí Natálku

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj pokračuje svojimi aktivitami v zápase proti extrémizmu, za ktoré sa postavili aj poslanci župného Zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí. Preto už v pondelok 27. februára 2017 žiaci Strednej odbornej školy zo Senca spolu so zástupcami župy a občianskeho sektora opäť navštívia vyhladzovací tábor v poľskom Osvienčime a zároveň verejnosť čaká predstavenie Natálka.

slovakia

left justify in out

"Všetky naše projekty či už je to Natálka, návšteva Osvienčimu so stredoškolákmi alebo slobodné diskusie na župných školách smerujú k tomu, aby spoločnosť poznala následky totalitného extrémizmu z minulosti a najmä, aby mladí ľudia dokázali podrobiť kritickému mysleniu všetky pokusy oslabiť slobodnú a demokratickú spoločnosť," vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

 

Prvá cesta do poľského Osvienčimu sa uskutočnila koncom januára pri príležitosti 72. výročia oslobodenia vyhladzovacieho tábora a zúčastnilo sa jej 40 žiakov, ktorí tak na vlastné oči mohli vidieť dôsledky extrémizmu. Nejde však len o samotnú návštevu vyhladzovacieho tábora. Cieľom župy je prinášať aj niečo naviac ako je napr. diskusia počas cesty autobusom s odborníkmi o príčinách a prejavoch extrémizmu a najmä o jeho dôsledkoch.

 

Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Slovenským národným divadlom a o.z. Living memory zároveň uvedú v pondelok 27. februára 2017 divadelnú miniinscenáciu o Natálke, ktorá po útoku neonacistov takmer zomrela. Predstavenie Natálka si tak široká verejnosť pozrie o 19:30 v Slovenskom národnom divadle v priestoroch Modrého salóna. Po odohratí predstavenia nebude chýbať diskusia medzi divákmi a tvorcami ako aj s historikmi z o.z. Living Memory.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies