Frešo: Tí dvaja muži odviedli kus práce pre Slovensko

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 16:28 • 2 min
Frešo: Tí dvaja muži odviedli kus práce pre Slovensko

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo ľudsky rozumie rozhodnutiu Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša, ktorí odišli z SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes novinárom, správnejšie je takto sa rozhodnúť, ako by mali byť v strane napätia. O tom, či dvojica zostane v poslaneckom klube, bude vo štvrtok diskutovať stranícke prezídium. „Keď sa na to pozrieme spoločne, nájdeme odpoveď,“ povedal.

 

V strane sa podľa Freša vymieňa generácia politikov. „Zdá sa, že k tomu takýto odchod patrí. Chceme ponúknuť nové tváre, vyrovnať sa s minulosťou. Nebudeme si vymieňať odkazy a konflikty. Tí dvaja muži odviedli kus práce pre Slovensko. Ich éra sa ale skončila,“ vyhlásil. Zároveň Dzurindovi a Miklošovi poďakoval za všetko, čo urobili pre Slovensko a SDKÚ-DS. Spolu s podpredsedami chce pracovať na stratégii, ako byť úspešní v roku 2016. 

 

Podľa Freša vždy je zodpovednosťou predsedu to, čo sa deje v strane, ale hlavnou zodpovednosťou je výsledok volieb. Pripomenul, že SDKÚ-DS je strana, ktorá bola z pravice po KDH najúspešnejšia v eurovoľbách. „Môžeme povedať, že každé voľby sú iné, ale nakoniec vždy rozhodnú voliči. Chceme pokračovať v práci s tímom, ktorý stranu vedie,“ uviedol. 

 

Poslanci NR SR Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš odišli dnes z SDKÚ-DS, ale v parlamente zostávajú. Zostanú zrejme aj v poslaneckom klube strany „Nevidím dôvod v parlamente nezostať,“ povedal Dzurinda dnes novinárom s tým, že sa možno bude viac vyjadrovať k vnútornej politike, keďže bude slobodnejší. Dzurinda s Miklošom sa nechystajú vstúpiť do inej strany ani zakladať novú. „S takouto úvahou ma kamarát neprekvapil, že by sme vstupovali do inej strany alebo zakladali novú stranu,“ uviedol. Podľa Dzurindu otázka zotrvania v poslaneckom klube SDKÚ-DS bude závisieť od vedenia strany, či si bude želať ich zotrvanie v klube. Bude to predmetom rokovaní. „Nechceme škodiť. Ak bude záujem udržať poslanecký klub, sme pripravení sa o tom rozprávať,“ zdôraznil Dzurinda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies