Frešo: Tento kongres je o smerovaní SDKÚ-DS

NETKY.SK • 27 September 2014, 11:53 • 2 min
Frešo: Tento kongres je o smerovaní SDKÚ-DS

SENICA - Mimoriadny Kongres SDKÚ-DS je o tom, kam bude strana smerovať. Vo svojom dnešnom ani nie päťminútovom prejave to vyhlásil líder strany Pavol Frešo s tým, že ak bude odvolaný, zmení sa smerovanie strany.

slovakia

left justify in out

"Tento kongres bude prvýkrát v histórii neverejný, aby sme si vo vnútri vyriešili problémy a z kongresu vyšla strana jednotná. Viem, že mnohí máte obavu o túto stranu. SDKÚ-DS bude mať existenčné problémy, keď stratí voličov. Našou povinnosťou je nájsť také riešenie, aby sme boli schopní predstúpiť pred voličov a získavať ich dôveru," apeloval.
      

Úlohou tiež je vybaviť si veci medzi sebou. "SDKÚ-DS má chyby, budeme o nich dnes hovoriť a budeme si vyberať medzi dvoma koncepciami. Jednou je, že strana sa musí venovať svojim voličom, musí presadiť svoje hodnoty. Druhou koncepciou je, že strana bude funkcionárska," odkázal svojim kritikom. Dôkazom jeho slov údajne je, že v priebehu týždňa je v SDKÚ-DS už tretí funkcionársky kandidát na predsedu.
     

"Ako jeden tím musíme presvedčiť voličov, že hodnoty dokážeme aj realizovať. Nikto nám neuverí, keď si nedokážeme vo vnútri vyriešiť problémy. O svojich chybách budem hovoriť v neverejnej časti, chcem však, aby ostatní povedali, ako vedia tieto chyby napraviť," dodal.
      

Na mimoriadny Kongres SDKÚ-DS bolo pozvaných 332 delegátov. Aby bol Frešo odvolaný, musia za to hlasovať aspoň tri pätiny z nich. V prípade, že Frešo ako líder skončí, na jeho miesto bude kandidovať súčasný podpredseda Martin Fedor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona