Frešo: Stranu SDKÚ-DS máme funkčnú

NETKY.SK • 28 September 2014, 13:58 • 2 min
Frešo: Stranu SDKÚ-DS máme funkčnú

BRATISLAVA - Strana SDKÚ-DS je funkčná a má funkčný poslanecký klub. V dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

"Budem teraz hľadať, akým spôsobom by sme potom vygenerovali prípadne ďalších ľudí do vedenia. Ale na druhej strane, strana, ktorá má v tejto chvíli šesť poslancov v Národnej rade a rozdáva štyri podpredsednícke miesta medzi nich, tak mi to pripadá aj trocha smiešne, čiže nie je to niečo, čo by extrémne ponáhľalo, že to musí byť za niekoľko hodín hotové. My tu stranu funkčnú máme, máme funkčný poslanecký klub," povedal v diskusnej relácii.
      

Výsledok kongresu je taký, že funkcionári, ktorí si predstavovali, že dôjde k výmene vedenia, boli neúspešní, dodal. "Vytvoril sa priestor pre novú ponuku. A to sa bude diať nasledujúce dni a týždne," priblížil Frešo. O akú konkrétnu ponuku ide, nespresnil.
      

Podľa predsedu SDKÚ-DS funkcionári navrhovali na post podpredsedu strany človeka, ktorý dnes kandiduje aj za Smer. "Jedná sa o primátora Hriňovej, ktorý má normálne za menom Smer a samozrejme SDKÚ koalíciu predvolebnú a ja som mu to vytkol a som mu povedal otvorene. Keby bol Mikuláš Dzurinda predsedom, vyrazil by s tebou dvere a ja ti hovorím, za mojej éry nebudeš podpredsedom," povedal v diskusnej relácii TA3 V politike Frešo.
      

"Všeobecne platí, že je to vnútorná záležitosť tej strany, ale treba povedať, a s tým súhlasím, že SDKÚ na politickej scéne niečo znamenala. Mala trikrát premiéra, i keď voľby nikdy nevyhrala. Vždy mala ústa plné veľkej demokracie a toto je vnímanie vnútrostraníckej demokracie, ktoré momentálne prezentuje," reagoval na dianie v SDKÚ-DS minister práce Ján Richter (Smer-SD) v diskusnej relácii RTVS. Podľa podpredsedu SaS Jozefa Mihála na pravej stane politického spektra prebieha "prudké kvasenie". "Myslím si ale, že do volieb 2016 sa situácia zastabilizuje," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies