Frešo: Socialisti nevedia vládnuť bez zadlžovania budúcich generácií

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 14:00 • 2 min
Frešo: Socialisti nevedia vládnuť bez zadlžovania budúcich generácií

BRATISLAVA – To, že mimoriadnu schôdzu NR SR k rekordnému zadlženiu Slovenska neotvorili, považuje predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo za zbabelosť a za ďalší dôkaz, že strana Smer nevie vládnuť bez zadlžovania budúcich generácií.

slovakia

left justify in out

„Slovensko nebolo ešte nikdy v histórii zadlžené tak, ako je dnes. Nebolo ani za Vladimíra Mečiara, keď sme si požičiavali za vysoké úroky, ani keď sme v rokoch 1998-2002 museli robiť tvrdé reformy,“ povedal Frešo pre agentúru SITA. Rekordné zadlženie sa podľa neho rozbehlo až za prvej vlády Roberta Fica a pokračuje aj teraz, keď vládne druhýkrát. „Socialisti zrušili všetko, čo tu fungovalo a teraz zisťujú, že im to spôsobuje obrovské problémy,“ skonštatoval Frešo. Vláda zvýšila dane, odvody a zošnurovala Zákonník práce, ale nielen, že to neprinieslo zvýšenie výberu daní, ale rast našej ekonomiky a výber daní to dokonca znižuje.

Po posledných číslach rastu HDP a výpadku daní sa dá podľa Freša konštatovať, že vždy, keď vládnu socialisti, Slovensko sa rekordne zadlžuje. „Vrcholom drzosti je, keď z toho minister financií obviňuje ľudí, ktorí šetria - správajú sa rozumnejšie ako socialisti, ktorí aj v týchto ťažkých časoch rozhadzujú. Existuje stará ľudová múdrosť: prikrývaj sa iba takou perinou, na akú máš. Je teda najvyšší čas, aby vláda prestala obviňovať ľudí a začala šetriť sama na sebe,“ vyhlásil. 

Frešo pripomenul, že v marci premiér Robert Fico povedal, že „ak sa ukáže, že niektoré z rozhodnutí, ktoré sme urobili a zvážili, je vyslovene kontraproduktívne a škodí, no tak sme ho pripravení zmeniť.“ Preto Frešo vyzýva predsedu vlády, aby zmenil svoje rozhodnutia tak, aby sme sa vrátili z cesty zadlžovania budúcich generácií k tomu, čo v histórii tejto krajiny vždy fungovalo: k nízkym daniam pre zamestnávateľov, k nízkym odvodom pre najslabších a k heslu „pracovať sa oplatí.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona