Frešo: Snaha o výmenu vedenia nemala silnú podporu členskej základne

NETKY.SK • 27 September 2014, 17:21 • 2 min
Frešo: Snaha o výmenu vedenia nemala silnú podporu členskej základne

SENICA - Snaha o výmenu vedenia SDKÚ-DS zjavne nemala silnú podporu členskej základne. Vyhlásil to dnes líder strany Pavol Frešo, ktorého sa dnes delegátom mimoriadneho kongresu nepodarilo odvolať. Za jeho odchod síce hlasovala väčšina prítomných, neboli to však potrebné tri pätiny.

slovakia

left justify in out

Frešo však necíti, že by bol v menšine. "V tejto chvíli je to veľmi čerstvé. Je to o tom, že v menšine sú tí, ktorí vedeli, že idú na tento kongres a mali zohnať príslušné kvórum. Nedokázali však zmobilizovať dostatok podporovateľov. To mi potvrdzuje, že výmena vedenia nemala tak silnú podporu členskej základne. Dôvody na moje odvolanie boli čisto funkcionárske a tomu volič nerozumie," myslí si.
      

Podľa jeho slov je teraz potrebné čím skôr sa postarať o to, aby SDKÚ-DS vysielala k voličom zrozumiteľný signál. "Chýbajúcich funkcionárov budeme riešiť v najbližšom čase. Teraz sa budeme radiť, ako pôjdeme ďalej. Strana má ale štatutára, aj poslanecký klub. Je to neštandardná situácia, ale ja som na ňu dopredu upozorňoval, že nie som ochotný pristúpiť na stranícky 'handel', že niečo za niečo," dodal.
      

Za Frešovo odvolanie dnes hlasovalo len 160 delegátov. Aj keď je to väčšina hlasov, nie sú to potrebné tri pätiny. Proti odvolaniu šéfa SDKÚ-DS bolo 48 delegátov a dva hlasy boli neplatné. Krátko nato traja podpredsedovia SDKÚ-DS Viliam Novotný, Ivan Štefanec a Martin Fedor sa vzdali svojich funkcií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies