Frešo: Rozhodnutie ÚS môže motivovať sudcov

NETKY.SK • 4 December 2014, 17:50 • 2 min
Frešo: Rozhodnutie ÚS môže motivovať sudcov

BRATISLAVA - Dnešné rozhodnutie Ústavného súdu SR môže podľa predsedu strany SDKÚ-DS Pavla Freša motivovať sudcov k sebavedomému, nestrannému a objektívnemu rozhodovaniu, ktoré nebude podliehať svojvôli jednej strany. Vyjadrenie agentúre SITA poskytla Tlačová služba SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

"Veríme, že sa už nikdy nezopakuje situácia, že by bol úrad prezidenta silne politicky zneužitý ako v tomto prípade," povedal Frešo. Funkcia prezidenta by podľa neho mala byť v slovenskom ústavnom systéme prvkom stability a nie naopak, ako to bolo za úradovania predchádzajúceho prezidenta. 

 

Bývalý prezident SR Ivan Gašparovič porušil nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora v decembri 2012 jeho základné práva zaručené ústavou – prístup k voleným a verejným funkciám za rovnakých podmienok ako aj právo na vstup do verejnej služby štátu. Rozhodol o tom dnes senát Ústavného súdu SR, ktorému predsedal Ladislav Orosz. ÚS zrušil rozhodnutie bývalého prezidenta a Jozefovi Čentéšovi priznal primerané finančné zadosťučinenie 60 000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies