Frešo: Rozhodnutie prezidenta Kisku je nádejou pre súdnictvo

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 17:20 • 2 min
Frešo: Rozhodnutie prezidenta Kisku je nádejou pre súdnictvo

BRATISLAVA - Rozhodnutie prezidenta Andreja Kiska vymeniť troch členov Súdnej rady SR je podľa opozičnej strany SDKÚ-DS nádejou pre súdnictvo.

slovakia

left justify in out

"Súdnictvo je oblasť, kde ešte od roku 1989 nedošlo, bohužiaľ, k žiadnym zásadným personálnym zmenám, ktoré by u občanov posilnili pocit istoty v právny štát. Rozhodnutie prezidenta SR o personálnych zmenách v súdnej rade je prvým správnym krokom a nádejou, že sa to s vymožiteľnosťou práva pohne u nás konečne dopredu," povedal predseda SDKÚ Pavol Frešo. Občania, ktorí poctivo pracujú a platia dane, podľa Freša právom očakávajú od štátu plnenie jeho základných funkcií a služieb občanom. "A zabezpečenie spravodlivosti, vymožiteľnosti práva a bezpečnosti svojich občanov je základnou funkciou každého demokratického štátu," dodal.

 

Nový prezident Andrej Kiska odvolal zo súdnej rady troch členov, ktorých tam nominoval jeho predchodca Ivan Gašparovič. V súdnej rade končí Eduard Bárány, Gabriela Šimonová a Mária Bujňáková. Kiska ich nahradil trojicou Ján Klučka, Jozef Vozár a Elena Berthotyová. Bárány už v pondelok sám abdikoval na členstvo v súdnej rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies