Frešo: Príprava obchvatu pod Malými Karpatami bude urýchlená

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 17:22 • 2 min
Frešo: Príprava obchvatu pod Malými Karpatami bude urýchlená

BRATISLAVA - Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja spolu so županom Pavlom Frešom dnes prebrali s členmi Združenia miest a obcí Malokarpatska možnosti realokácie v Integrovanom regionálnom operačnom programe, z ktorého sa bude čiastočne financovať aj výstavba obchvatov Grobov, Pezinka a Modry.

slovakia

left justify in out

„Starostky, starostovia a primátori Malokarpatska našli jednohlasnú zhodu v realokácii, v plánovaní obchvatu a najmä v jeho čo najskoršej výstavbe. Rovnako podporili aj vznik Kreatívneho keramického centra,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

 

Predseda BSK Pavol Frešo sa dnes spolu so zástupcami miest a obcí Malokarpatska zhodli na urýchlení projektovej prípravy obchvatu Slovenského a Chorvátskeho Grobu, Pezinka a Modry. V najbližšom období sa začne príprava projektovej dokumentácie a podľa stavu pripravenosti bude možnosť jeho časti prefinancovať z eurofondov. Starostky, starostovia a primátori v Združení miest a obcí Malokarpatska jednohlasne podporujú realokáciu v IROPe a zhodli sa na prefinancovaní projektových prác vo veci urýchlenia stavby obchvatu z prostriedkov IROPu.

 

Členovia Združenia miest a obcí Malokarpatska na svojom dnešnom sneme uvítali aj vznik Kreatívneho keramického centra v Modre a zároveň podporili jeho financovanie zo štrukturálnych fondov. Majolika z Modry má totiž dlhú históriu a je jedným z kultúrnych pilierov regiónu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies