Frešo: Pravica sa z pádu vlády Radičovej ešte celkom nespamätala

NETKY.SK • 5 Január 2015, 10:06 • 2 min
Frešo: Pravica sa z pádu vlády Radičovej ešte celkom nespamätala

BRATISLAVA - Pravica sa z pádu vlády Ivety Radičovej v roku 2011 ešte celkom nespamätala, čoho dôkazom tiež je, že sa pomaly ani nedá spočítať počet strán na stredopravej scéne. V rozhovore pre TASR to uviedol líder SDKÚ-DS Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

On si osobne myslí, že musí prísť ku generačnej obmene. "Ľudia, ktorí k sebe nevedia nájsť cestu alebo už nemajú čo ponúknuť voličom, budú musieť odísť a prídu takí, ktorí spolupracovať vedia. To bude kľúčové pre budúcnosť. Aktuálne však v pravici stále pretrváva kríza," priznal Frešo.
      

Aj keď v čase pádu Radičovej vlády Frešo v parlamente nebol, vidí dva kľúčové problémy vtedajšieho kabinetu. "Z ekonomického hľadiska zdedila vláda osempercentnú dieru v rozpočte, ktorú musela upratať. Tá forma, ktorú vláda zvolila, že veľká časť upratovania prešla na živnostníkov či malých podnikateľov, bola mimoriadne nešťastná a nepravicová. Oveľa rozumnejším riešením by bolo zvýšenie niektorých nepriamych daní," myslí si. Ako druhý problém vidí voľbu generálneho prokurátora. "Dodnes nie je rozumné vysvetlenie, prečo poslanec SDKÚ-DS Stanislav Janiš a na koho pokyn navrhol Dobroslava Trnku. To bol signál, kedy sa koalícia začala štiepiť," podotkol Frešo.
      

Či zohral v celej veci rolu Mikuláš Dzurinda, Frešo jasne nepovedal. "To, či na konci boli nejaké personálne animozity, neviem, nebol som tam priamo. Ale to prostredie pri voľbe generálneho prokurátora bolo nečitateľné aj pre mňa, ako člena strany, nie to ešte pre voličov. Ale samozrejme, že ak by bolo všetko v poriadku, tak tesne pred voľbami neodíde z SDKÚ-DS úradujúca premiérka," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies