Frešo: Poplatok od lekára na vodičák nemá strop

NETKY.SK • 28 Január 2015, 14:47 • 2 min
Frešo: Poplatok od lekára na vodičák nemá strop

BRATISLAVA - Poplatok u lekára na vodičský preukaz môže podľa SDKÚ-DS v niektorých krajoch stáť aj 100 eur.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dnes na tlačovej besede predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, ministerstvo zdravotníctva sa ide zbaviť zodpovednosti a do "poplatkového eldoráda" ide namočiť samosprávne kraje. Zákon podľa neho totiž ruší limity na vyberanie poplatkov a strop cien v zdravotníctve. „Niektoré poplatky môžu byť absurdné. Župy nebudú môcť ovplyvniť výšku týchto poplatkov,“ konštatoval Frešo.

 

Podľa predsedu Zdravotníckej sekcie SDKÚ-DS Petra Ottingera rizikom novely zákona o zdravotnej starostlivosti, o ktorej bude rokovať parlament je, že nestanovuje rozsah a maximálnu výšku poplatkov. Samosprávne kraje na návrh lekárov schvália, za čo si môžu pýtať v ambulanciách poplatky, ale ich výšku si určí každý lekár sám. Tak u jedného lekára môže potvrdenie stáť päť eur, ale u iného aj 50 eur či ešte viac. „Ak lekár doručí na VÚC cenník, že za vodičský preukaz si vypýta 100 eur, kraj to musí akceptovať, pretože tam nie je stanovený strop,“ upozorňuje Peter Ottinger. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona