Frešo: Nová Duálna akadémia priblíži vzdelávanie k praxi

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 15:28 • 2 min
Frešo: Nová Duálna akadémia priblíži vzdelávanie k praxi

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a spoločnosť Volkswagen Slovakia dnes prostredníctvom svojich zástupcov uzavreli Memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Dokument je prvým krokom k založeniu Duálnej akadémie, ktorá bude stredoškolákov reálne pripravovať na prax.
     

Ako zdôraznil predseda BSK Pavol Frešo, Duálna akadémia bude pripravovať študentov priamo na prax a zaručí im uplatnenie v zamestnaní. "Automobilka si vlastne vychová zamestnancov, ktorí budú priamo pripravení pre jej výrobu," uviedol Frešo a poukázal na to, že práve takýto výsledok odzrkadľuje princíp duálneho vzdelávania - vychovávať takých absolventov škôl, ktorí sú v praxi uplatniteľní.
     

Memorandum o spolupráci Bratislavského samosprávneho kraja a automobilky podpísali necelý týždeň po prvom rokovaní predseda BSK Pavol Frešo a člen predstavenstva Volkswagen Slovakia Eric Reuting. Zriaďovateľom Duálnej akadémie bude BSK, ktorý bude mať zároveň na starosti aj získavanie externých zdrojov z dostupných Európskych štrukturálnych a investičných fondov, najmä však z Integrovaného operačného programu a Operačného programu ľudské zdroje, ktoré majú za cieľ priamo podporu duálneho aj celoživotného vzdelávania.
     

Na predchádzajúcom rokovaní samosprávneho kraja a automobilového výrobcu sa obe strany dohodli na vytvorení troch pracovných tímov, ktoré sa budú venovať perspektívam duálneho vzdelávania v rámci Strednej odbornej školy automobilovej (SOŠA) v Devínskej Novej Vsi, ale i celého Bratislavského kraja. Prvá skupina sa bude zaoberať personálnymi otázkami budúcnosti žiakov a učiteľov. Druhá dostane za úlohu prejsť všetky školy technického zamerania v kraji, zistiť, čo z ich teoretickej výučby je možné využiť v tomto projekte a zároveň preskúma možnosť zavedenia nemeckých štandardov výučby v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. V tretej pracovnej skupine sa stretnú odborníci na eurofondy a právne otázky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies