Frešo: Mitrík je štandardný predseda NKÚ

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 13:28 • 2 min
Frešo: Mitrík je štandardný predseda NKÚ

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo tvrdí, že Karol Mitrík je normálny štandardný predseda Najvyššieho kontrolného úradu. Ako povedal novinárom, on Mitríka navrhol ako opozičný poslanec.

slovakia

left justify in out

„Mitrík je normálny šéf NKÚ. Voľba bola jednoznačná,“ povedal s tým, že každý predseda NKÚ by bol zvolený hlasmi Smeru-SD, pretože vládna strana má v parlamente väčšinu. Frešo necíti zlý pocit z voľby Mitríka. Tvrdí, že pri návrhu Mitríka hralo nulovú úlohu to, že si ho želal ako kandidáta aj premiér Robert Fico. „O Mitríkovi sme v klube SDKÚ-DS hovorili od roku 2012,“ uviedol.

 

Predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa stal Karol Mitrík. Parlament ho zvolil v tajných voľbách, keď ho podporilo 82 zo 142 prítomných poslancov. Proti hlasovalo 43 poslancov, 16 sa zdržalo. Sedemročné funkčné obdobie začne Mitríkovi plynúť od 21. mája. Niekdajšieho primátora Spišskej Novej Vsi, exposlanca SDKÚ-DS a bývalého šéfa SIS Mitríka navrhol za kandidáta poslanec za SDKÚ-DS Pavol Frešo. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov tajnej voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies