Frešo: Kraj je pre domácich i zahraničných turistov z roka na rok atraktívnejší

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:01 • 2 min
Frešo: Kraj je pre domácich i zahraničných turistov z roka na rok atraktívnejší

BRATISLAVA – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa stáva z roka na rok atraktívnejším pre domácich i zahraničných turistov. Vyplýva to zo štatistických údajov, podľa ktorých počet návštevníkov i prenocovaní vzrástol v prvom štvrťroku tohto roka oproti rovnakému obdobiu minulého roka o štvrtinu. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol predseda kraja Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

"Počas roka sa na územie bratislavskej župy dostavilo o štvrtinu viac turistov a zaznamenali sme o štvrtinu viac prenocovaní. Lebo sa nepočíta len to, kto sem príde, ale hlavne, ako dlho tu zostane," povedal Frešo. V počte turistov je to podľa predsedu BSK rekordný nárast predstavujúci 24,2 percenta, v počte prenocovaní je to 26,7 percenta. Ide pritom o najväčší nárast v rámci celého Slovenska, pričom Bratislavskému kraju sa podarilo predbehnúť aj región Tatier či iné známe turistické destinácie. Najviac turistov zaznamenal kraj z Česka, Nemecka, Rakúska, Veľkej Británie a Talianska, zvyšuje sa tiež počet návštevníkov z USA.

 

Najväčším rekordérom v kraji je podľa Freša doteraz tak trochu zanedbávané Záhorie. Ide predovšetkým o okres Malacky, ktorý má takmer 40-percentný nárast spomínaných ukazovateľov. Bratislava zaznamenala nárast o zhruba 24 percent, okres Pezinok 15 percent a okres Senec okolo 13 percent. "Čo sa týka týchto vidieckych okresov, je to povzbudivé práve preto, lebo veľmi často sa v téme cestovného ruchu stretávate s tým, že turisti chodia len do Bratislavy a nechodia ďalej po kraji," konštatoval Frešo s tým, že práve tieto údaje demonštrujú fakt, že nárasty počtu turistov sú pomerne vysoké aj mimo hlavného mesta.

 

Kraj sa tak podľa neho zároveň stáva atraktívnym aj pre viacdňové turistické pobyty, projekty sú zameriavané aj na celé rodiny. Podľa Freša výrazne pomáha i nárast počtu ubytovacích zariadení, a to z 207 na 236. „Končí sa doba prespávania na čierno,“ povedal Frešo.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies