Frešo: Fotku členov tajných služieb s Gansém považujem za vážny problém

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:24 • 2 min
Frešo: Fotku členov tajných služieb s Gansém považujem za vážny problém

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo považuje za vážny problém spoločné fotografie dvoch vysokopostavených členov vojenských tajných služieb s priateľom a bývalou pravou rukou Jána Slotu Georgom Gansém v Benine z roku 2011.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v rozprave na dnešnej mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR venovanej kauze údajného tunelovania vojenskej tajnej služby. "Ak sa niekto dá takto nafotiť a je tajný, tak svoju prácu nezvláda," vyhlásil Frešo. "To, že zbadáme s bývalým Slotovým tajomníkom Gansém na fotografii dvoch vysokých dôstojníkov tajnej služby, to je problém. Koho nominanti to boli za prvej vlády Roberta Fica?," pýta sa Frešo.

Dodáva, že jeden z tejto dvojice je dodnes vo funkcii. "Ako to, že sa tých ľudí jasne nepýtame: Boli ste nominantmi Jána Slotu? Aké máte väzby? Odkiaľ sa poznáte? Ako dokážete, že ste na ňom nezávislí?," pýtal sa Frešo, podľa ktorého by túto otázku mal premiér Robert Fico položiť ministrovi Martinovi Glváčovi (obaja Smer-SD).

"Ja mám ďaleko od toho, aby som veril na nejakú vojnu agentov," dodal Frešo na margo materiálov, ktoré niekto vyniesol z tajných služieb a poskytol médiám. Zároveň zdôraznil, že neverí ani na samovyšetrovanie. Čo sa týka vyšetrovania káuz orgánmi činnými v trestnom konaní, Slovensko je podľa neho týmito kauzami poškodené bez ohľadu na jeho výsledok. "Aj keby sa rovno ukázalo, že sa nič nestalo, aj tak to poškodzuje Slovensko. A je úplne falošné tvrdiť, že za to môže opozícia. Doteraz som počúval, že práve tieto zložky majú veľmi dobré renomé," povedal na margo vojenských tajných služieb. "Takáto veľká kauza tu nebola. Mesiac sa o tejto veci diskutuje v parlamente a s odkrývaním agentov v médiách," vyhlásil Frešo.

Poslanec Smeru-SD Anton Martvoň v reakcii upozornil, že Slovenská národná strana (SNS) je normálnou politickou stranou, nikto ju nezakázal a prezumpcia neviny platí v prípade Gansého rovnako, ako u každého iného.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies