Frešo: Fico hrá so Slovenskom nebezpečnú hru

NETKY.SK • 4 September 2014, 16:39 • 2 min
Frešo: Fico hrá so Slovenskom nebezpečnú hru

BRATISLAVA - Robert Fico hrá podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša so Slovenskom a jeho občanmi nebezpečnú hru.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes Frešo pre agentúru SITA v reakcii na postoj vlády k sankciám voči Rusku, ak sa zúčastnené strany dohodnúť nechcú, sankcie sú najbližším možným mierovým spôsobom, ako dotlačiť Ruskú federáciu k tomu, aby prestala destabilizovať situáciu na Ukrajine. „Ich krátkodobé náklady sú neporovnateľne menšie ako riziko, ktoré v prípade pokračujúceho alebo väčšieho konfliktu na Ukrajine hrozí. Dnes už len ten, čo nechce vidieť a počuť, nevidí a nepočuje, že situáciu na východe Ukrajiny priamo destabilizuje Ruská federácia,“ vyhlásil Frešo. SDKÚ-DS podľa neho nikdy nebolo jedno, do akého civilizačného okruhu Slovensko patrí. „Nie je nám jedno, ako vyzeráme vo svete. Predseda vlády SR ohrozuje meno Slovenska v demokratickom svete a rovnako aj základne záujmy našej vlasti. Ide snáď o najvážnejšiu tému za posledné roky a rozhoduje bez politického konsenzu a bez súhlasu volených zástupcov občanov v parlamente. Preto budúci týždeň urobíme všetko preto, aby sme postoje slovenskej vlády k rusko-ukrajinskému konfliktu dostali na pôdu NR SR,“ zdôraznil Frešo.

 

Európa podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka v súčasnosti prežíva najväčšiu geopolitickú krízu od skončenia studenej vojny po roku 1989. „Slovensko, ktoré je dnes súčasťou EÚ a NATO, by malo vo vlastnom záujme, keďže leží na východnom okraji týchto zoskupení, obhajovať spoločný postup inštitúcií, s ktorými zdieľa identické hodnoty slobody, demokracie a vlády zákona. Rovnako stabilná a demokratická Ukrajina by mala byť geopolitickou prioritou Slovenska číslo jeden,“ uviedol. Podľa Kaníka Slovensko v minulosti hralo v EÚ aj NATO prvú ligu. „Dnes nás Robert Fico vracia do dôb mečiarizmu a vyčleňuje Slovensko z hlavného európskeho civilizačného prúdu. Dnešným alibistickým rozhodnutím o sankciách ukázal, že nezastupuje záujmy Slovenska, záujmy našich spojencov, ale záujmy Ruska. Robí to v čase, keď zasadá kľúčový summit Severoatlantickej aliancie, robí tak bez súhlasu príslušného výboru NR SR napriek tomu, že predchádzajúci balík sankcií podporil,“ upozornil Kaník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona