Frešo: Európa musí do boja s terorizmom zapojiť moslimov

NETKY.SK • 16 November 2015, 16:46 • 2 min
Frešo: Európa musí do boja s terorizmom zapojiť moslimov

BRATISLAVA – Európa musí podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša zapojiť do boja proti terorizmu aj moslimské komunity.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, nepodľahnúť emóciám a nešíriť nenávisť voči iným komunitám. To je podľa SDKÚ-DS aktuálna úloha slovenských politikov. "Je nezmyslom tvrdiť, že každý moslim alebo každý utečenec je automaticky potenciálny terorista," uviedol Frešo. Štáty EÚ musia podľa neho viac tlačiť na existujúce moslimské komunity v krajinách EÚ a vyvíjať na ne tlak, aby sa aktívne podieľali na spolupráci pri preventívnych opatreniach, pri odhaľovaní teroristických buniek či dolapení obstarávateľov teroristických útokov. "Môže sa tak posilniť obojstranná dôvera, a problém sa bude riešiť viac v racionálnej rovine,“ konštatoval.


Kľúčovou pre EÚ je podľa predsedu SDKÚ-DS ochrana vonkajších hraníc schengenu, aby vo vnútri neboli ploty. "Tie sa žiaľ dnes opäť stavajú a bude omnoho menšia chuť ich znova odstrániť, tak ako sme to urobili v našej časti Európy pred 26 rokmi. Európu ovládol strach z utečencov a strach z teroristov. Ale ide o dve odlišné veci,“ upozornil Frešo.


Podľa Freša Islamský štát nereprezentuje moslimov ale islamských teroristov. "Aj tí, ktorí pred ním utiekli do Európy, môžu poskytnúť cenné informácie o jeho štruktúre, fungovaní a predstaviteľoch a nemusia byť hneď teroristi," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies