Frešo: Ambíciou SDKÚ je obhajovať záujmy strednej vrstvy

NETKY.SK • 5 Január 2016, 13:04 • 2 min
Frešo: Ambíciou SDKÚ je obhajovať záujmy strednej vrstvy

BRATISLAVA – Ambíciou SDKÚ-DS v parlamentných voľbách je podľa predsedu strany Pavla Freša obhájiť záujmy strednej vrstvy v budúcej stredopravej vláde.

slovakia

left justify in out

„Nemáme žiadny iný cieľ,“ povedal pre agentúru SITA. O tom, či sa jeho strana dostane vôbec do parlamentu, rozhodnú podľa neho voliči. „Budeme sa uchádzať o každý hlas. Budeme ponúkať svoj program a preň budeme chcieť získať podporu,“ konštatoval. Frešo verí, že po voľbách existuje šanca na vznik stredopravej vlády. „Keď si ľudia pozrú programy strán, ich kandidátky, históriu, šanca pre takú vládu je reálna. Po štyroch premrhaných rokoch vlády Smeru ľudia majú právo na to, aby došlo k zmene,“ povedal.


SDKÚ-DS sa v tomto volebnom období rozpadla. Frešo zostal jej jediným poslancom v NR SR. „Priznávam najväčší diel zodpovednosti za to, čo sa dialo v strane v tomto volebnom období. Snažil som sa SDKÚ pozdvihnúť z marazmu, v ktorom po voľbách v roku 2012 bola. Podarilo sa to v eurovoľbách, aj v župných voľbách. Teraz ideme do ďalších volieb s pokorou,“ vyhlásil. Podľa neho poslanci NR SR, ktorí z SDKÚ-DS odišli, išli zastupovať iné hodnoty ako tradičné hodnoty svojej strany. „Pri tých odchodoch vždy išlo o rozhodnutie konkrétneho človeka. SDKÚ-DS však zostala verná svojim hodnotám,“ zdôraznil.


Podľa Freša nikto zo strany neodišiel pre hodnotový spor. „Možno čakali, že budem na nich mäkší, že im niečo ponúknem. Neviem, ako som to mal urobiť inak a lepšie. Nemôžem však prijať zodpovednosť za to, keď niekto opustil hodnoty SDKÚ-DS a ide zastupovať iné hodnoty. SDKÚ-DS hodnoty nezmenila, zostali zachované,“ uviedol.


SDKÚ-DS v decembri 2013 opustila trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes podpredsedníčkou v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý je v súčasnosti podpredsedom v Sieti a Magda Vášáryová. Pred letom 2014 odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri 2014 zo strany vystúpil Martin Fedor, ktorý je dnes v Sieti. V decembri 2014 z SDKÚ-DS odišli Jozef Mikuš, ktorý je v KDH, Eugen Jurzyca, ktorý pôsobí v SaS a Viliam Novotný je podpredsedom strany Šanca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies