Frešo: Ak Smer odmietne verejnú voľbu, dokáže, že chce NKÚ obsadiť sám

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 14:54 • 2 min
Frešo: Ak Smer odmietne verejnú voľbu, dokáže, že chce NKÚ obsadiť sám

BRATISLAVA - Ak dnes Smer-SD nepristúpi na verejnú voľbu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), dokáže, že si chce zvoliť vlastného kandidáta. SDKÚ-DS sa na tom zúčastňovať nebude. Vyhlásil to dnes predseda strany Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

Ľudová platforma navrhuje do funkcie špeciálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý v minulom volebnom období pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve vnútra. Podľa Freša má ukážkový životopis a je nespochybniteľný kandidát. Ak neprejde, ďalší kandidát Ľudovej platformy už nebude.

"Nech si ho Smer zvolí, nech si ho niekto od nich navrhne, nech si urobia aj tajnú, aj verejnú voľbu naraz. To už je potom jedno, ako si Smer vyrieši príbeh NKÚ. Ale môže sa hanbiť, že nás rok naťahoval a klamal. To dnes musí skončiť. Preto iná ako verejná voľba neprichádza do úvahy," vyhlásil Frešo.

K voľbe šéfa NKÚ pristúpia poslanci dnes podvečer. Bude už piata v poradí. Žilinka je jediný kandidát, s najväčšou pravdepodobnosťou však zvolený nebude. Vládny Smer-SD má k Žilinkovi výhrady. Tvrdí, že nie je prijateľný, označuje ho za príliš mladého a spojeného s politikou. Navyše Smer-SD presadzuje tajnú voľbu, kým opozícia trvá na verejnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies