Frešo: Ak sa SDKÚ nedostane do parlamentu, musí prísť nové vedenie

NETKY.SK • 19 Február 2016, 11:19 • 2 min
Frešo: Ak sa SDKÚ nedostane do parlamentu, musí prísť nové vedenie

BRATISLAVA - Ak sa SDKÚ-DS nedostane do Národnej rady SR, bude to pre stranu zlý volebný výsledok. V rozhovore pre TASR to uviedol líder SDKÚ-DS Pavol Frešo s tým, že v prípade zlého výsledku musí prísť nové stranícke vedenie.

slovakia

left justify in out

"Mám zodpovednosť za stranu a keby som riešil strach či obavy, márnil by som čas. Verím, že zmysluplná práca povedie k výsledku, ktorý ohodnotia voliči. Zodpovednosť mi hovorí, aby sme venovali všetok čas na komunikáciu hodnôt SDKÚ-DS, ktoré sa mimochodom za posledné štyri roky nezmenili. Hovorím o slobode, demokracii, trhovom hospodárstve a silnom európskom ukotvení," zdôraznil Frešo.

 

Zodpovednosť je pritom ochotný prijať do absolútnej miery. "My máme po voľbách kongres, kde bude výmena celého vedenia, vrátane predsedu, a to bez ohľadu na výsledok. Ja sa nehanbím skromne ľudí poprosiť o hlas a toto budem robiť do poslednej chvíle. Samozrejme, keď máte zlý výsledok, musí prísť nové vedenie," podotkol.

 

Frešo zároveň avizuje, že sa chce po voľbách pokúsiť o alternatívu bez Roberta Fica (Smer-SD). "Vláda, v ktorej bude Robert Fico ako premiér, už nikdy nezavedie rovnú daň, nikdy neurobí deväťpercentný odvod do druhého piliera, nikdy výrazne neuľahčí život živnostníkom a malým podnikateľom, nezruší byrokraciu. A takto by som mohol ísť ďalej. Na špekulácie, ktoré hovoria, aby jedna či dve pravicové strany išli vládnuť s Robertom Ficom a nejako ho poľudštili, je úplne jasná odpoveď v tom, čo sa deje okolo Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA). No choďte poľudšťovať takúto vládu, veď je to hlúposť," myslí si.

 

Šéf SDKÚ-DS je presvedčený, že vláda pravice, aj keď zložená z viacerých strán, by bola lepšou alternatívou. "Napriek tomu, že ten výraz zlepenec vymyslel Fico, jeho benefitom by bola aj krížová kontrola. Takáto vláda je teda pre ľudí a Slovensko výhodnejšia," odkázal.

 

Frešo však uznal, že pravicoví lídri sa nesprávali vždy dospelo. "Nechovali sme sa úplne najzodpovednejšie, odovzdali sme vládu Robertovi Ficovi. Teraz sa to ale nezopakuje, svoje ambície a predstavy dáme trochu viac do úzadia," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies