Frešo: Ak padne schengen, doplatia na to regióny

NETKY.SK • 21 Október 2015, 15:47 • 2 min
Frešo: Ak padne schengen, doplatia na to regióny

BRATISLAVA - Ak by padol schengen, doplatia na to regióny.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo. „Cyklomost slobody je jedným z najlepších príkladov prínosov schengenského systému. Ak by tento systém jedného dňa padol, rozvoj regiónov by sa zastavil. Najviac by na to doplatili prihraničné regióny, ktoré majú spoločné projekty, ako napríklad Bratislavský kraj a Dolné Rakúsko," uviedol Frešo, ktorý je v španielskom Madride na seminári Európskeho výboru regiónov, kde predstavil nielen projekty v Bratislavskom kraji, ale poukázal aj na možné riziká, ktoré súvisia s destabilizáciou bezpečnostnej situácie v Európe.


Výmena skúseností aj prezentácia úspešných regionálnych projektov financovaných z Európskej únie boli hlavnými témami diskusie zameranej na úspešné investičné projekty v regiónoch. Diskusia bola súčasťou kongresu Európskej ľudovej strany v Madride. Keďže hranice Bratislavského samosprávneho kraja sú zároveň hranicami s dvoma krajinami, majú investičné projekty aj národný význam. „Preto je voľný pohyb osôb, tovarov a služieb pre nás životne dôležitý," zdôraznil Frešo. Medzi najvýznamnejšie projekty na území kraja patrí Cyklomost slobody, ktorý spája Slovensko s Rakúskom, rekonštrukcia bratislavského Starého mosta, ktorý zároveň zavedie električkovú trať do Petržalky, ale aj spustenie Bratislavskej integrovanej dopravy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies