Frešo a poslanci BSK zložili sľub

NETKY.SK • 5 December 2013, 11:19 • 2 min
Frešo a poslanci BSK zložili sľub

BRATISLAVA - Novozvolený predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo a 43 zo 44 zvolených poslancov kraja dnes na ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva zložili sľub.

slovakia

left justify in out

Novozvolený poslanec Ján Karman sa vopred ospravedlnil za neúčasť a svoj sľub zloží na najbližšom zastupiteľstve. Frešo na ustanovujúcom zasadnutí sľúbil, že bude riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy samosprávneho kraja, dodržiavať Ústavu SR, ústavné zákony a ostatné záväzné právne predpisy a pri výkone svojej funkcie ich bude uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Predseda v príhovore povedal, že zastupovať na štyri roky vyše 613 000 obyvateľov kraja je významný záväzok. "Sľubujem, že budeme prijímať rozhodnutia tak, aby boli dôveryhodné a zrozumiteľné. V prvom rade musíme zastupovať všetkých ľudí a zhodiť pri tom politické tričká. Druhým dôležitým bodom pre mňa bude vzťah Úradu BSK so samosprávami. Tretím dôležitým bodom na nasledujúce štyri roky bude vzťah s ostatnými zložkami, čiže štátom, ale aj neziskovým organizáciami a súkromným sektorom," povedal Frešo a dodal, že sa bude snažiť o väčšie zapojenie samospráv, čiže starostov a primátorov do rozhodovania kraja. Frešo sa na brífingu vyjadril aj k nemocnici v Malackách. Nemocnicu chce predseda zachovať a rozhodnutie k nej by malo padnúť už na prvom zasadnutí krajského zastupiteľstva, ktoré bude podľa predsedu do konca tohto roka. 

Pavol Frešo podľa výsledkov štatistického úradu zvíťazil v druhom kole volieb predsedu kraja, keď mu svoj hlas odovzdalo 74 132 voličov, čo je 74,24 percenta. Kandidoval za stranu SDKÚ-DS s podporou KDH, Mosta-Híd, SMK, SaS, OKS a Strany zelených. V novom zastupiteľstve má väčšinu pravicová koalícia v zložení Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana, Kresťanskodemokratické hnutie, Most-Híd, Sloboda a Solidarita, Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja, Občianska konzervatívna strana a Strana zelených. V 44-člennom zastupiteľstve obsadí 34 kresiel. Nezávislých poslancov je šesť. Smer-SD bude mať jedného poslanca. Po jednom kresle budú mať aj Nezávislé fórum, Zmena zdola - Demokratická únia Slovenska a Národ a spravodlivosť - Naša strana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies