Frekventovanú križovatku VSS v Košiciach uzavrú, budú ju rekonštruovať

NETKY.SK • 28 Február 2017, 14:43 • 2 min
Frekventovanú  križovatku VSS v Košiciach uzavrú, budú ju rekonštruovať

KOŠICE – Ministerstvo dopravy a výstavby SR vydalo povolenie na čiastočnú uzávierku rýchlostnej cesty R2 – R4 – PR3 v Košiciach v križovatke VSS. Ako dnes informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová, nevyhnutná rekonštrukcia križovatky, ktorá je súčasťou druhej etapy modernizácie električkových tratí v Košiciach, sa začne od soboty 4. marca od 06:00. Predpokladané ukončenie prác je 31. júla tohto roku.

slovakia

left justify in out

„Schválený termín uzávierky je pre cestujúcu verejnosť výhodnejší ako pôvodne navrhnutý 27. február, pretože školákom na východnom Slovensku sa začínajú jarné prázdniny a premávka v meste nebude taká ako počas bežných pracovných dní. Všetci, ktorých sa budú týkať zmeny v doprave súvisiace s uzáverou, si na ne môžu zvykať v jednoduchších podmienkach,“ povedal primátor Košíc Richard Raši.

Počas rekonštrukcie križovatky sa autá nedostanú z centra mesta po Južnej triede na Alejovú ulicu, na Sídlisko Nad jazerom ani do Barce. Obchádzka povedie po odbočení z Južnej triedy cez Cintorínsku, Rastislavovu a Alejovú ulicu s napojením na privádzač rýchlostnej cesty. Z Barce sa bude dať autom odbočiť iba doprava na most VSS. Vodiči budú môcť pokračovať cez Vyšné Opátske na Prešovskú – Sečovskú alebo sa pri teplárni otočiť a vrátiť späť na most VSS. Zmeny v doprave budú vyznačené prenosnými dopravnými značkami. O zmenách električkovej a autobusovej dopravy bude verejnosť informovať Dopravný podnik mesta Košice.

Podľa informácií od zástupcov Letiska Košice navrhnutú obchádzkovú trasu z Barce do širšieho centra mesta po Čkalovovej ulici v Barci cez účelovú komunikáciu okolo terminálu Letiska Košice, ktoré je jej vlastníkom, s napojením na rýchlostnú cestu pri Pereši, nebude môcť využívať široká motoristická verejnosť. „Letisko chce ale urobiť maximum a vyjsť v ústrety obyvateľom susedných mestských častí - Barca a Šebastovce. Vyčlení pre ne dočasné povolenia na prejazd po účelovej komunikácii, platné počas trvania rekonštrukcie križovatky VSS. Distribúciu povolení zabezpečia pre svojich obyvateľov miestne úrady oboch mestských častí,“ uviedol Juraj Toth, marketingový manažér Letiska Košice.

Na základe odborného posudku je technický stav komunikácie Letiska Košice pre zvýšenú premávku nevyhovujúci. „Účelová komunikácia v súčasnom stave nespĺňa predpoklady na zvládnutie odklonu dopravy. V prevažnej väčšine úsekov nespĺňa šírkové ani technické parametre pre obojsmernú premávku,“ uviedol Toth. Podľa jeho slov je absolútnou prioritou Letiska Košice zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti letovej prevádzky. Doložil, že účelová komunikácia sa využíva najmä pre správu a prevádzku Letiska Košice, predovšetkým na dopravu leteckého paliva, ďalej pre účely ochrany a zabezpečenia funkčnosti zariadení Letových prevádzkových služieb a tiež ako hlavná prístupová komunikácia v prípade núdzových situácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona