Freiburgu má pomôcť k záchrane aj trávnik zo Slovenska

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 11:00 • 2 min
Freiburgu má pomôcť k záchrane aj trávnik zo Slovenska

FREIBURG - Pokrstiť nový trávnatý koberec dôležitým víťazstvom, tak si to predstavovali futbalisti SC Freiburg. Hráčom účastníka I. bundesligy sa to podarilo a hneď vo svojom prvom vystúpení na novej zelenej ploche pochádzajúcej zo Slovenska sa uplynulý víkend tešili z triumfu 2:0 nad FC Augsburg a zisku troch bodov, ktoré im majú pomôcť k záchrane v najvyššej nemeckej súťaži.

slovakia

left justify in out

Freiburčania stavili na osvedčený recept. Aj vlani, keď boli v tabuľke na 17. mieste, vymenili trávu. Následne vyhrali štyri domáce zápasy a zachránili sa. Položenie nového trávnika na Schwarzwald štadióne sa znovu ukázalo ako dobrá voľba. Aj tentoraz kúzlo, za ktoré zaplatili približne 100 000 eur, zabralo. "Trávnik nám priniesol šťastie, takže teraz ho musíme meniť pred každým zápasom," citoval denník Bild skúseného obrancu Saschu Riethera.

 

Freiburský kouč tvrdí, že jeho zverencom nový povrch dodáva väčšiu istotu. "Hráči si viac veria, keď hrajú na takom koberci. Teraz investujeme peniaze, aby sme mohli hrať ešte lepší futbal," vysvetlil tréner Freiburgu Christian Streich, ktorý v spomenutom víťaznom dueli nevyužil služby slovenského reprezentanta Karima Guédého.

 

SC Freiburg sa z predposlednej 17. pozície posunul v tabuľke po 26. kole nad pásmo zostupu - na 15. priečku. "Robíme všetko pre udržanie medzi elitou, nová tráva k tomu patrí tiež," dodal prezident SC Fritz Keller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies