Fredovu streleckú mizériu ukončili jeho fúzy

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 09:59 • 2 min
Fredovu streleckú mizériu ukončili jeho fúzy

BRASÍLIA - Nechal si narásť fúzy a hneď bol z toho jeho prvý gól na XX. futbalových majstrovstvách sveta. Kritizovaný brazílsky útočník Fred priložil ruku k skaze Kamerunu v pondelkovom zápase a k postupu domáceho výberu do osemfinále proti Čile.

slovakia

left justify in out

Strelecké trápenie ukončil v 49. minúte po centri z ľavej strany od Davida Luiza hlavou, či skôr fúzami. "Znie to neuveriteľne, ale lopta bola prudká a nakoniec som ju trafil fúzami. Bol to gól fúzami," tešil sa kanonier, ktorý sa doteraz zviditeľnil iba nafilmovaným penaltovým pádom v otváracom súboji s Chorvátmi.

 

Fred v stretnutí s Kamerunom nadviazal na dva presné zásahy Neymara. Najlepší strelec šampionátu si nepriamo pripísal zásluhu aj na tretej trefe do siete súpera. "Povedal som: ´No tak, Fred, keď si necháš narásť fúzy, určite skóruješ, fúzy nikdy nesklamali´. Keď dal gól, bežal som za ním a hovorím mu: ´Vidíš, vravel som, nikdy nesklamú´." 

 

 

Útočník Fluminense si od začiatku turnaja vypočul veľa kritických komentárov na svoju adresu. Tréner Luiz Felipe Scolari mu dôveroval a teraz od neho očakáva zvýšenú gólovú produkciu. "Ďakujem Bohu, že to tam spadlo. Kritici do mňa poriadne vŕtali. Snažil som sa zachovať rozvahu, celý tím ma podržal, chlapcom vďačím za veľa," odľahlo 30-ročnému útočníkovi, ktorý na druhý gól na majstrovstvách sveta čakal osem rokov. V Nemecku 2006 sa ako nováčik presadil v súboji základnej skupiny s Austráliou. Na vlaňajšom Pohári konfederácií sa tiež rozbiehal pomalšie. V prvých dvoch zápasoch vyšiel strelecky naprázdno, napokon skončil s piatimi gólmi na konte, dva dal vo finále Španielsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies