Freddieho Gibbsa vydali do Rakúska

NETKY.SK • 7 August 2016, 11:33 • 2 min
Freddieho Gibbsa vydali do Rakúska

BRATISLAVA - Francúzske súdy vydali do Rakúska amerického rappera Freddieho Gibbsa, ktorý v druhej menovanej krajine čelí obvineniu zo znásilnenia.

slovakia

left justify in out

Toho sa údajne dopustil vlani v auguste, 34-ročný interpret však toto obvinenie odmieta.


Rappera zatkli 2. júna v Toulouse krátko pred začiatkom koncertu, ktorý bol súčasťou jeho európskeho turné. Rakúske úrady následne požiadali o jeho vydanie. O dva týždne neskôr ho súd prepustil na kauciu 50-tisíc eur a následne rozhodol o jeho vydaní do Rakúska. Interpret sa voči tomuto rozhodnutiu odvolal, neskôr však odvolanie stiahol a súhlasil s vydaním do Rakúska. Ako uviedol jeho právnik Theodore Simon, Gibbs, ktorý momentálne čaká v jednom z viedenských väzení na začiatok procesu, plánuje aj v Rakúsku požiadať o prepustenie na kauciu.


Freddie Gibbs, vlastným menom Fredrick Tipton, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003, pričom o tri roky neskôr podpísal zmluvu s Interscope Records a nahral debutový album. Ten však pre problémy s vydavateľstvom nakoniec nevyšiel. Jeho prvou štúdiovkou sa tak stala až nahrávka ESGN (Evil Seeds Grow Naturally), ktorú vydal v roku 2013. Vlani na ňu nadviazal albumom Shadow Of A Doubt. Okrem toho má na konte aj spoločnú štúdiovku Piňata (2014) s producentom Madlibom a tiež viacero EP nahrávok a mixtapeov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona