Freddieho Gibbsa prepustili na kauciu

NETKY.SK • 19 August 2016, 10:45 • 2 min
Freddieho Gibbsa prepustili na kauciu

VIEDEŇ - Amerického rappera Freddieho Gibbsa, ktorého v Rakúsku obžalovali zo sexuálneho zneužitia nemenovanej ženy, prepustil súd vo Viedni na kauciu 50-tisíc dolárov. Podmienkou prepustenia na slobodu bolo, že 34-ročný interpret musel úradom odovzdať svoj cestovný pas.

slovakia

left justify in out

Rodáka z Gary v Indiane zatkli 2. júna vo francúzskom Toulouse krátko pred začiatkom koncertu a rakúske úrady následne požiadali o jeho vydanie. O dva týždne neskôr ho súd prepustil na kauciu 50-tisíc eur a následne rozhodol o jeho vydaní do Rakúska. Interpret sa voči tomuto rozhodnutiu odvolal, neskôr však odvolanie stiahol a súhlasil s vydaním do Rakúska, kam ho previezli začiatkom augusta. Rapper čelí obvineniu, že vlani v júli vo Viedni, kde vtedy vystupoval v rámci európskeho turné, hodil spomínanej žene do pitia bližšie nešpecifikované drogy a následne ju sexuálne zneužil. Gibbs tieto obvinenia odmieta, pričom tvrdí, že s danou ženou vôbec nemal pohlavný styk. V prípade uznania viny mu hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.


Freddie Gibbs, vlastným menom Fredrick Tipton, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003, pričom o tri roky neskôr podpísal zmluvu s Interscope Records a nahral debutový album. Ten však pre problémy s vydavateľstvom nakoniec nevyšiel. Jeho prvou štúdiovkou sa tak stala až nahrávka ESGN (Evil Seeds Grow Naturally), ktorú vydal v roku 2013. Vlani na ňu nadviazal albumom Shadow Of A Doubt. Okrem toho má na konte aj spoločnú štúdiovku Piňata (2014) s producentom Madlibom a tiež viacero EP nahrávok a mixtapeov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona