Franz Josef Cup: Slovan zdolal taliansku Bolognu

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 12:23 • 2 min
Franz Josef Cup: Slovan zdolal taliansku Bolognu

SENEC - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava, konkrétne mladíci z A-mužstva spolu s hráčmi druholigovej "juniorky", zvíťazili v stredu v druhom vystúpení na premiérovom ročníku medzinárodného turnaja Franz Josef Cup v Senci nad talianskym tímom FC Bologna 2:1, neuspeli však v rozstrele zo značky pokutového kopu. Podľahli v ňom 3:4.

slovakia

left justify in out

V riadnom hracom čase sa o góly "belasých" postarali Filip Ďuriš a Lukáš Čambal. Vo štvrtok od 18.45 h si na tom istom mieste v základnej B-skupine zmerajú sily s uruguajským Nacionalom Montevideo.

 

Osem účastníkov inauguračnej edície tohto podujatia je rozdelených do dvoch štvorčlenných skupín, dejiskami sú Neusiedl am See v Rakúsku a spomenutý Senec. Hrá sa v kategórii do 20 rokov, pričom každé družstvo (18 futbalistov) môže mať v kádri kvarteto hráčov do 23 rokov. Na Franz Josef Cupe platia experimentálne pravidlá a systém turnaja. V základných skupinách sa stretne každý s každým, zápasy v nich trvajú len 2 x 35 minút a po každom dueli nasledujú jedenástky. Za výhru sa pridajú do tabuľky dva body, za remízu bod a extra bod dostane aj víťaz penaltového rozstrelu.

 

Tie kluby, ktoré skončia na štvrtom mieste v "áčku", resp. "béčku", odohrajú stretnutie o siedmu pozíciu (20. 6. o 11.00 h), na tretie mužstvá čaká súboj o piate miesto (20. 6. o 13.30 h). Do semifinále postúpia prvé dva výbery z oboch základných skupín, tie na seba narazia "krížovým" systémom (1A - 2B, 1B - 2A) 20. júna o 16.00, resp. 18.30 h. Úspešní zo semifinálových predstavení si to rozdajú v boji o celkové prvenstvo (21. 6. o 18.30 h), zdolaní o konečnú tretiu priečku (21. 6. o 16.00 h). Zápasy o umiestnenie už budú mať tradičný hrací čas (2 x 45 minút).

Futbalový turnaj Franz Josef Cup - stredajšie výsledky:

A-skupina (Neusiedl am See/Rak.):
Boca Juniors (Arg.) - FC Málaga (Šp.) 2:0, na strely zo značky pokutového kopu 1:3
Rapid Viedeň (Rak.) - Galatasaray Istanbul (Tur.) 0:0, na strely zo značky pokutového kopu 5:4


B-skupina (Senec/SR):
ŠK Slovan Bratislava (SR) - FC Bologna (Tal.) 2:1, na strely zo značky pokutového kopu 3:4
Góly Slovana: 6. F. Ďuriš, 35. L. Čambal

Nacional Montevideo (Urug.) - Cruzeiro Belo Horizonte (Braz.) 0:0, na strely zo značky pokutového kopu 7:6

Zostávajúci program ŠK Slovan Bratislava v základnej B-skupine na futbalovom turnaji Franz Josef Cup:
Štvrtok 18. júna: ŠK Slovan Bratislava/SR - Nacional Montevideo/Urug. (Senec, 18.45 h)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies