Františka Borbélyho, považovaného za bossa sýkorovcov, vzali do väzby

NETKY.SK • 12 Október 2014, 10:28 • 2 min
Františka Borbélyho, považovaného za bossa sýkorovcov, vzali do väzby

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd na pracovisku v Banskej Bystrici vzal do väzby podnikateľa Františka Borbélyho, považovaného za jedného z bossov sýkorovcov. Okrem neho vzal do väzby aj ďalších dvoch obvinených, tretieho prepustil na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Františka Borbélyho podľa nej zobrali do väzby pre obavy z jeho úteku, ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Obvinených P.Z. a M. W. vzali do väzby len pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Všetci vrátane prepusteného na slobodu sa podľa polície dopustili zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Voči rozhodnutiu o vzatí do väzby podali obvinení sťažnosť, voči prepusteniu obvineného M. L. zase podal sťažnosť prokurátor, informovala ďalej Kudjáková. Rozhodovať o nich bude Najvyšší súd SR.
      

František Borbély je považovaný za jedného z posledných žijúcich bossov bratislavskej skupiny sýkorovcov. Jeho meno sa objavilo aj v prvých mafiánskych zoznamoch, ktoré pred rokmi unikli z polície. S Františkom Borbélym a ďalšími obžalovanými už viac ako štyri roky prebieha proces na Okresnom súde Bratislava III v kauze údajného vymáhania poplatkov od majiteľa dnes už neexistujúcej bratislavskej krčmy U Matúša. V prípade je obžalovaných dovedna päť osôb. Najbližšie pojednávanie je naplánované na január budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies