František Straka novým hlavným trénerom Slovana

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:43 • 2 min
František Straka novým hlavným trénerom Slovana

BRATISLAVA - Novým hlavným trénerom futbalistov Slovana Bratislava bude František Straka. Päťdesiatšesťročný český kouč viedol "belasých" už v stredu ráno, keď slovenský majster začal s prípravou na nový ročník Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

Bývalý československý reprezentant podpíše zmluvu so Slovanom v najbližších dňoch. Doterajší kormidelník Jozef Valovič bude plniť funkciu výkonného riaditeľa klubu a Dušan Galis zostáva naďalej v úlohe poradcu.

 

"Dostal som ponuku od majiteľa Slovana, ktorá sa neodmieta. Slovan je na Slovensku elitný klub a preto aj naše ambície musia byť najvyššie. Naším hlavným cieľom je presadiť sa v pohárovej Európe," povedal Straka, ktorý v sezóne 2009/2010 viedol v 25 zápasoch MFK Ružomberok. "Zo slovenskej ligy mám osobné skúsenosti a táto súťaž má svoju úroveň. Pamätám si aj na zápasy na Slovane a teším sa, že môžem spolupracovať napríklad s Jankom Švehlíkom, 'blondiačikom', ktorý nás kedysi vzadu preháňal. Rovnako sa teším aj na spoluprácu s pánom Galisom, ktorý je veľkým slovanistických idolom."

 

Generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar na vysvetlenie dodal, že Straka podpíše zmluvu s novým zamestnávateľom v najbližších dňoch: "V podstate sme už dohodnutí. Chceli by sme, aby spolupráca bola perspektívna na dlhší čas. Zatiaľ nie je isté, či to bude na dva-tri roky, alebo jeden-dva roky s opciou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona