František Laurinec zvolený do výkonného výboru UEFA

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 16:31 • 2 min
František Laurinec zvolený do výkonného výboru UEFA

LONDÝN - Bývalý prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec sa opätovne stal členom výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA). Informuje o tom nemecký spravodajský portál Kölner-Stadt Enzeiger.

slovakia

left justify in out

Voľba sa uskutočnila v piatok na kongrese UEFA v Londýne. Na osem miest vo výkonnom výbore bolo deväť kandidátov, z ktorých šesť, medzi nimi aj Laurinec, pôsobilo v tejto funkcii aj v predchádzajúcom volebnom období (4 roky). O posty sa okrem spomenutého slovenského zástupcu uchádzali funkcionári z Anglicka, Nemecka, Talianska, Izraela, Portugalska, Holandska, Dánska a Cypru. Portugalský kandidát Fernando Gomes však krátko pred voľbami stiahol svoju kandidatúru.

Novými členmi VV UEFA na nasledujúce štvorročné obdobie sú prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgang Niersbach a Angličan David Gill. Okrem Františka Laurinca dostali opätovne dôveru Talian Giancarlo Abete, Dán Allan Hansen, Cyperčan Marios N Lefkaritis, Izraelčan Avraham Luzon a Michael van Praag z Holandska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies