Frankurt nad Mohanom ochromil štrajk zamestnancov verejnej dopravy

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 10:52 • 2 min
Frankurt nad Mohanom ochromil štrajk zamestnancov verejnej dopravy

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecké mesto Frankfurt nad Mohanom ochromil v stredu štrajk zamestnancov verejnej dopravy.

slovakia

left justify in out

Očakáva, že dopravné služby sa obnovia až na ďalší deň, informuje agentúra DPA. Štrajk zorganizoval odborový zväz Verdi, ktorý zastupuje 2,3 milióna pracovníkov tohto sektora. Stredajšia protestná akcia je najrozsiahlejším zo série štrajkov pracovníkov verejnej dopravy, ktoré v uplynulých týždňoch zasiahli nemecké mestá.

 

Pracovníci požadujú zvýšenie mesačnej mzdy o najmenej 200 eur, čo zamestnávatelia odmietajú. Dopravné spoločnosti VGF a TraffiQ, ktoré prevádzkujú frankfurtské metro a sieť električiek, obvinili štrajkujúcich pracovníkov, že ich požiadavky spôsobujú obyvateľom mesta problémy.

 

"Štrajk proti metru, ktoré je hlavnou oporou dopravnej siete mesta a podporou vlakov pre dochádzajúcich, je pre mnohých ľudí nepríjemný," uviedli dané spoločnosti vo vyhlásení. Hovorca regionálneho dopravného úradu uviedol, že situácia je v centre mesta pokojná, avšak autobusy, ktoré sú v prevádzke, sú veľmi preplnené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies