Frankie Edgar chce zmeniť váhovú kategóriu

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:53 • 2 min
Frankie Edgar chce zmeniť váhovú kategóriu

LAS VEGAS - Frankie Edgar sa nevzdá len tak ľahko, jeho cieľ je jasný, titulový opasok!

slovakia

left justify in out

Keď sa mu to nepodarilo vo featherovej váhe tak sa rozhodol, že to skúsi vo váhe nižšie kde mu už raz titul patril v roku 2010. Naposledy sme ho mohli vidieť na jubilejnej UFC 200, kde prehral v zápase s Jose Aldom na body. Jeho cieľ bol aj vtedy jednoznačný, zvíťaziť a stať sa prvým vyzývateľom Conora McGregora. S touto prehrou sa mu však titul poriadne oddialil.

 

No podľa všetkého sa mu čakať nechce, a preto sa rozhodol zápasiť o váhu nižšie. Hovorí o tom jeho tréner Mark Henry:

"Frankie je jeden z najlepších zápasníkov všetkých čias ktorý žil na tomto svete. Veľa ľudí ešte stále nechce veriť tomu, že on je zápasník bantamovej váhy ktorý sa chcel stále uplatniť vo vyšších váhach. V ľahkej váhe (od UFC 31 bantamová váha) sa mu už raz podarilo získať titulový pás a teraz k tomu bol zasa blízko. Z mojej strany by som bol najradšej keby sa dostal zasa čo najrýchlejšie do vyzývateľskej pozície a je jedno či to bude vo váhe do 145 libier alebo vo váhe do 135 libier."

 

Momentálnym šampiónom spomínanej váhy je Dominick Cruz s veľmi presvedčivým skóre 22 výhier a iba 1 prehrou. Čo sa týka kvality obsadenie tejto váhy je to asi jedna z najtvrdších divízií. V top 10 sú zápasníci ako Urijah Faber, Raphael Assuncao, Bryan Caraway, Michael McDonald, Cody Garbrandt alebo TJ Dillashaw. Cruz sa teda má na čo tešiť, a keď sa do radu pridá aj Edgar tak naozaj môžeme hovoriť o jednej z najkvalitnejších váh v UFC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies