Frankfurt vyzve vo finále Európskej ligy škótsky Rangers

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 17:05 • 2 min
Frankfurt vyzve vo finále Európskej ligy škótsky Rangers

SEVILLA – Estadio Ramón Sánchez Pizjuán dnes večer ožije finálovým duelom druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Nemecký Eintracht Frankfurt cíti obrovskú šancu a chce ukončiť dlhé čakanie na trofej. Proti však bude tradičný klub z najvyššej škótskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Štvrťfinálová fáza Európskej ligy priniesla obrovské prekvapenie v podobe postupu bundesligového mančaftu cez favorizovanú Barcelonu. Frankfurt najskôr na svojom štadióne uhral s katalánskym veľkoklubom remízu, pričom na odvete na Camp Nou dokázal giganta poraziť a šokovať širokú verejnosť. Po triumfálnom víťazstve sa museli hráči v semifinále koncentrovať na vyhecovaný West Ham United.

 

 

Aj s ním si však dokázali poradiť a vďaka gólom Knauffa, Kamadu a Borrého zadupali sny anglického súpera do zeme. Eintracht má šancu na zisk trofeje po veľmi dlhom pôste, keďže naposledy triumfoval v Pohári UEFA, ktorý je predchodcom Európskej ligy, v sezóne 1979/1980. V tom čase sa finále hralo na dva zápasy.

 

 

Od tých čias sa Frankfurt prebojoval najďalej do semifinále Európskej ligy, ale v sezóne 2018/2018 narazil na neskoršieho víťaza, londýnsku Chelsea. Klub si bude chcieť vo finále napraviť chuť po nevydarenom bundesligovom ročníku, ktorý zakončil na 11. mieste tabuľky a jeho jedinou šancou, ako si v budúcej sezóne zahrať v európskych pohároch, je dnešný triumf. Víťaz Európskej ligy totiž dostáva miestenku do Ligy majstrov.

 

 

Oba tímy sa naposledy stretli v roku 1960 v Pohári majstrov európskych krajín a v dvoch semifinálových zápasoch dokopy padlo 16 gólov. Hoci sa pred finále hovorí predovšetkým o nemeckom zástupcovi, zabúdať netreba ani na druhého finalistu. Rangers pod vedením mladého Giovanniho Van Bronckhorsta boli v súťaži niekoľkokrát na pokraji vyradenia, napokon však zvládli súboje s Borussiou Dortmund, Crvenou Zvezdou, Bragou a Red Bullom Lipsko. Mužstvo má teda s nemeckými súpermi vynikajúcu bilanciu a po 2. mieste v domácej súťaži bude chcieť zakončiť sezónu vo veľkom štýle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies